ЗАЕДНО НА ПАТОТ ДО УСПЕХОТ

Мултикултурни работилници - баклава и сарма

Некои јадења се приготвуваат почесто, а некои поретко. Некои јадења пак, се приготвуваат за специјални прилики какви што се празниците. Така на пример, за Божиќ секогаш се подготвува - сарма, а за Бајрам, речиси секогаш се приготвува баклава. На оваа работилница учениците од 3-а одделение заедно со својата одделенска наставничка изработија сарма и баклава.
Мултимедија: 
Активности: