ЗАЕДНО НА ПАТОТ ДО УСПЕХОТ

Резултати од литературен конкурс

Почитувани,

Ве известуваме за одлуките на жири комисијата за Книжевната манифестација  Есен во Гази Баба - Есеј во есен.

6. Книжевна манифестација
„ЕСЕН ВО ГАЗИ БАБА“ / „ЕСЕЈ ВО ЕСЕН“

Општина Гази Баба, генерален покровител, Сојуз за грижи и воспитување на децата на Македонија, коорганизатор и ООУ „Григор Прличев“, домаќин на 6. Книжевна манифестација „Есен во Гази Баба“, по повод 3 Ноември - Денот на Општина Гази Баба, ги објавуваат резултатите од традиционалниот литературен конкурс „Есеј во есен“ за основните училишта на ниво на Град Скопје

Напомена: 
Овојпат, поради пандемијата Ковит 19 и вонредните околности во училиштата со одложување на вообичаениот почеток на учебната година, очигледно, интертесот на учесниците беше знатно помал од вообичаениот. Но, сепак, есеите што пристигнаа сосема ги задоволуваа критериумите на жирито кое одлучи да ги одбере најдобрите меѓу нив и да ги прогласи за рамноправни победници: 

Марија Недановска, 8-б
ООУ „Григор Прличев“, Скопје
ментор: Љупчо Јордановски
***
Михаела Стојановска, 9-3
ООУ „Гоце Делчев“ – Аеродром, Скопје
ментор: Маја Наслатковска 
***
Сара Томовска, 8-1
ООУ „Кирил и Методиј“ – Стајковци
ментор: Марина Димоска
***
Кристина Дукоска, 9-2
ООУ „Кирил и Методиј“ – Стајковци
ментор: Маја Медарска 
***
Јана Давидовска, 9-3 
ООУ „Гоце Делчев“ – Аеродром, Скопје 
ментор: Маја Наслатковска 
*** 
Антонина Миланова, 8-в
ООУ „Григор Прличев“, Скопје
ментор: Љупчо Јордановски 
***
Софија Додевска, 8-3
ООУ „Гоце Делчев“ – Аеродром, Скопје
ментор: Маја Наслатковска 

Во Скопје, 2 ноември 2020 г.

Координатор на Манифестацијата: Горјан Петревски

Активности: